Zelené potraviny

Zelené potraviny

Proč zařadit zelené potraviny do svého jídelníčku jako přirozenou součást každé porce?

Protože jsou bohaté na chlorofyl, molekulu života

Chlorofyl je přirodní antioxidant, detoxikant, hojič ran i střev, obsahuje hořčík, je protizánětlivý a dezinfekční, jeho buňka je podobná buňce hemoglobinu

Protože obsahují minerály a stopové prvky v nejvyšší možné biologické vstřebatelnosti

Minerály jsou stavebním materiálem tkání a důležitá je jejich správná kombinace. Regulují kyselost prostředí, srdeční rytmus, přenos nervových vzruchů. Za zmínku stojí skvělá vstřebatelnost vápníku, díky vitamínu K2, nebo železa (kdo někdy užíval železo, ví jaké potíže působí v trávicím traktu, se zelenými potravinami se toto neděje).

Protože obsahují antioxidanty,

což jsou látky schopné neutralizovat volné radikály. Volné radikály okrádají zdravé buňky lidského těla. Čili zpomalují stárnutí. Mezi antioxidanty v zelených potravinách patří flavonoidy, karotenoidy, vitamíny (samozřejmě v přírodní formě), chlorofyl a aktivní enzymy. 

Protože obsahují enzymy

Enzymy jsou živé látky, které usnadňují a urychlují průběh biochemických reakcí. V ječmenu jich je 22 popsaných a stovka dalších. Pomáhají při detoxikaci, při trávení, při metabolických procesech.

Protože jsou zásadotvorné

pH organismu ovlivňuje četnost pohybu, psychika a skladba jídla (dostatek minerálů). Pokud je tělo překyselené dochází k revmatismu, daří se zánětlivým bakteriím, člověk je stále unavený, kazí se zuby, řídnou kosti, dochází k parodontóze.

Protože obsahují CGF - Chlorellový růstový faktor,

což je koktejl fytonutrientů, které opravují nervové tkáně a pomáhají při jejich růstu, velmi urychlují růst mikroflóry, váží na sebe těžké kovy, likvidují cizorodé částice. Shrnuto podtrženo podporují imunitu. A to je u mě to, čeho si vážím nejvíce a věřím, že toto ocení i klienti, když jim neruším objednané termíny kvůli rýmičce.

Protože obsahují aminokyseliny

a to přesně 19 z 20 (všech 8 esenciálních). 60% hmotnosti chlorelly tvoří bílkoviny. Za mě top je tu tryptofan, který se kladně podepisuje na psychice. Tryptofan je totiž prekurzorem serotoninu (hormonu štěstí) a večer se mění na melatonin (spánkový hormon). Čili ve dne pohoda a v noci kvalitní spánek. S tryptofanem se v poslední době roztrhl pytel na trhu doplňků stravy. Ale ... který tělo lépe přijme? Ten uměle vyrobený nebo ten přirozený v jídle?

Protože obsahují Spermidin

A tady POZOR pro všechny ženy, které pečují o svou krásu. Spermidin totiž funguje jako anti aging. Recykluje staré poškozené buňky a hned vytváří nové zdravé buňky. Tento proces se nazývá autofágie.  Kladně ovlivňuje reprodukci, regeneraci, je antizánětlivý, antistresový. Je to již zmíněný antioxidant, a to velmi silný.

Protože zkrátka SYTÍ A ČÍSTÍ najednou

a to plíce, kůži, lymfu, střevní mikrobiom, ledviny, jsou životabudičem pro játra.

Zaujaly Vás všechny tyto informace? Máte nějaké otázky? Chtěli byste si vyslechnout příběhy, s čím vším zelené potraviny zatočily, co pomohly uzdravit? Chtěli byste vyzkoušet třeba jen jednoměsíční kůru?  Tak napište, zavolejte, nebo přijďte za námi na přednášku v Jihlavě...

Vložte svůj text...